Kansainvälisyys

A.R.T.E.M.I.S-projekti koulussamme

Syksystä 2018 alkaen koulussamme on toiminut A.R.T.E.M.I.S-niminen projektikurssi. Kyseessä on Erasmus+-projekti, jonka yhteistyökoulut ovat Turkissa ja Puolassa. Projektin aiheena ovat STEM-aineet (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Kurssin toiminta painottui kevääseen 2019, jolloin kävimme robotiikan SM-kisoissa Riihimäellä, osallistuimme 3D-mallinnuksesta opettavaan työpajaan omalla koululla ja osallistuimme turkkilaisen koulun pitämään webinaariin. Myös omat opettajamme pääsivät isännöimään webinaarin.

artemis kuva 1.v4

Robotiikan SM-kisat Riihimäellä 9.1. 

artemis kuva 2.v3

Työskentelyä 3D-työpajassa

Kevät huipentui matkaan Puolaan yhteistyökouluumme, jonne myös projektin turkkilaiset jäsenet tulivat. Vierailu kesti viikon, jonka aikana yövyimme isäntäperheissä.

Matkan aikana tutustuimme toisiimme ja vierailimme puolalaisten isäntiemme johdolla useissa eri kohteissa ja aktiviteeteissa. Opimme koodausta, ryhmätyöskentelyä, suunnittelua, robotiikan alkeita ja muuta mielenkiintoista erilaisten esittelyjen ja tehtävien kautta. Myös puolalainen kulttuuri tuli tutuksi isäntäperheiden ja erilaisten kaupunkikierrosten kautta.

Ensimmäinen matkapäivä kului matkustaessa ja isäntäperheisiin tutustuessa, mutta jo heti toisena päivänä aloitimme työskentelyn vaahtokarkkihaasteen ja projektilogon suunnittelun merkeissä. Kolmantena päivänä opiskelimme koodauksen perusteita ja iltapäivän vietimme kaupunkikierroksella ja tutustumalla Puolan ja Poznanin historiaan museossa. Neljännen päivän ohjelma oli työskentelyä School of Form -muotoiluinstituutissa.

artemis kuva 3.v1

Koko projektiryhmä yhteiskuvassa 

artemis kuva 4.v1

 Museovierailulla Porta Posnaniassa

artemis kuva 5.v4

Robottikäsien rakentelua 6. päivänä

Isäntäkaupunkimme Poznanin lisäksi pääsimme viidentenä päivänä vierailemaan Wroclawin kaupungissa, jossa tutustuimme paikalliseen historiaan ja pääsimme kokeilemaan VR-pelejä. Kuudennen päivän vietimme taas isäntäkoululla rakentaen robottikäsiä ryhmissä vaihtelevin tuloksin. Seuraavana päivänä olikin jo aika lähteä takaisin Suomeen. Projekti jatkuu myös tänä syksynä ja ensi keväänä, jolloin puolalaiset ja turkkilaiset jäsenet ovat tulossa Suomeen vieraiksemme. Projektiin haetaan uusia jäseniä uudelle lukuvuodelle. artemis kuva 6.v2

artemis kuva 7.v1 artemis kuva 8.v3