Ajankohtaista

Vanhat 2019

Lukuvuoden kierto on lukioissa vuodesta toiseen aika samanlainen. Tänä vuonna sähköiseksi muuttuneet ylioppilaskirjoitukset veivät kuuntelut ja äidinkielen lukutaidon kokeen pois helmikuulta, mutta abit kannettiin ulos ja vanhat valtasivat sekä salin tansseillaan että abisohvan, kuten talon vanhimpien kuuluikin. Kaukana ovat ne ajat, jolloin lukion vanhimmat kiersivät luokissa opettamassa oikeasti vanhoihin asuihin pukeutuneina, vaan vanhojen tanssit lähenevät koko ajan enemmän amerikkalaista elokuvistakin tuttuja prom-tanssiaisia. Jotain maagistahan tähän päivään sisältyy. ”12 vuotta tätä on odotettu”, vastasi yksi tyttö, kun tunnelmia kyseltiin.

Osa nuorista kävi vanhojen aamuna ihastuttamassa ikäihmisiä Veteraanitalossa ja Kaunistossa, osa jo edellisenä iltapäivänä Mäntykodossa ja Anttilanhovissa. Nuoret ovat näissä paikoissa odotettuja vieraita. Tällä pienellä eleellä ja oman ajan antamisella ilahduttaa ja antaa iloa päivään niille, joilla ei jalka enää tanssiin nouse.

IMG_4499

IMG_4508

IMG_4537

IMG_4542

IMG_4550

IMG_4553

IMG_4563

IMG_4569

IMG_4573

IMG_4579

IMG_4582

IMG_4584

Nämä kuvat on kaikki sveitsin lukion salista. Illalla tanssittiin taas kaksi näytöstä täyteen myydylle katsomolle Martin hallissa.