Ajankohtaista

Tunnelmia vaelluskurssilta

Vaikka koulu alkoi vain muutama viikko sitten, on yksi kurssi ehtinyt jo päättyä, vaikka jaksoa on jäljellä vaikka kuinka. Biologian ja liikunnan yhteinen vaelluskurssi on ehtinyt opetella retkeilyä, retkeillyt Seitsemisen kansallispuistossa ja kaikesta päätellen myös oppinut paljon luonnossa liikkumisesta – ja ehkä vähän itsestäkin.

Vaelluskurssiin osallistuneet pitivät parhaana hyvää porukkaa ja vaeltamista. tunnelmista yksi nousi monen mieleen: fyysisen ponnistelun jälkeen oli hyvä fiilis, kun saattoi todella tuntea tehneensä jotain, ehkä vähän ylittäneensä itseään ja omia rajojaan. Huonoja puolia ihmisellä on tapana löytää myös kaikesta, mutta jotenkin ne taisivat olla sellaisia, mihin olisi itse voinut vaikuttaa. Vai mitä sanot vuotavasta teltasta tai huonosta ruoasta, jotka jokainen ihan itse kuitenkin valitsi?

IMG_5821

IMG_5784

IMG_5723

IMG_3757

Moni kurssilainen lähti vaeltamaan ensimmäistä kertaa, mutta ei ehkä viimeistä. Ainakin moni mietti, että ottaisi ensi kerralla enemmän ruokaa, lämpimämpiä vaatteita, sipsejäkin metsään olisi kaivattu. Mitä mahtoi kantaa rinkassaan hän, joka ajatteli ensi kerralla ottaa muutaman lyijypainon…

Vaelluksella tutustuttiin monenlaiseen luontoon, mm. vanhaan aarnimetsään, suohon ja harjumaisemaan. Luonnosta opittiin paljon, vaikkapa se, että kasvit eivät ole eläimiä. Sen sijaan eläimiä nähtiin perinnetilalla: ”Siellä oli äijiä lampaita.” Perinnetillla tutuksi tuli myös historia. Tilavierailu avasi silmiä, millaista suomalainen elämä maaseudulla on ollut.

Ensi syksynä on mahdollista taas osallistua vaelluskurssille. Tuleville kurssilaisille annettiin monenlaisia vinkkejä, jotka suurin osa liittyivät vaatteisiin ja ruokaan. Mukaan suositellaan otettavaksi lämmintä ja sateenkestävää vaatetta sekä hyvät kengät, joista ei tule rakkoja. Ruokaa pitäisi olla riittävästi. Parempaa saa trangialla itse keittelemällä kuin syömällä valmista. Ruoan pitäisi olla proteiinipitoista, mutta ”karkkia ei voi olla koskaan liikaa”. Ehkä siinäkin on rajansa: kaikki pitää itse jaksaa kantaa.

IMG_4962

IMG_5805

IMG_4941

IMG_3681