Ajankohtaista

Sveitsin ihanat Wanhat 2018

Helmikuun 16. päivänä tapahtui jotain, mitä tämän vuoden kakkoset olivat odottaneet kuin kuuta nousevaa. Silloin oli vanhojen tanssit, ja tuota tapahtumaa kakkoset eivät ikinä unohda. Ensimmäistä kertaa 2000-luvulla syntyneet nuoret pääsivät ottamaan osaa tähän pitkään perinteeseen – ja he eivät jääneet edeltäjiensä varjoon ja nostivat riman korkealle tuleville tanssijoille.

Tänä vuonna tanssilattialla nähtiin monia upeita asuja. Kaikki olivat löytäneet juuri itselleen sopivat puvun. Löytyi värikkäitä prinsessamekkoja sekä elegantteja iltapukuja, ja perinteiset mustat frakit, jotka olivat just eikä melkein.

Tanssijoiden päivä oli todella kiireinen, mutta varmasti mieleenpainuva. Keskipäivällä tanssittiin Sveitsin salissa. Sali oli koristeltu teemaan sopivaksi, ja ilmassa oli juhlallinen tunnelma. Salin pienuus tuotti tänäkin vuonna hieman ongelmia, mutta fiilis säilyi silti koko esityksen ajan hyvin yllä. Lukion lisäksi tanssijat kävivät piristämässä ja tanssittamassa peruskoulun oppilaita, ja osa kävi jo aamuvarhain vanhainkodissa. Onhan tärkeää pitää vanhemmat ikäryhmät tietoisena, että vanhojen tanssiperinne jatkuu yhä. Ilta huipentui kahteen päänäytökseen Martin hallissa. Orkesterin säestyksellä tanssijat saapuivat saliin ja järjestivät uskomattoman spektaakkelin.

Tanssijat harjoittelevat tansseja koko 3. jakson ajan, olihan opeteltavaa paljon. Ei siis ole mikään ihme, että opiskelijoiden ja opettajien hermot olivat koetuksella. Harjoiteltavat tanssit olivat aika erilaisia keskenään, kuten vauhdikas katrilli ja rauhallinen wienervalssi. Kovasta harjoittelusta huolimatta välillä sattuu ja tapahtuu pieniä ennalta-arvaamattomia tilanteita. Näissä tilanteissa on kuitenkin hyvä muistaa, ettei maailma siihen romahda. Muistaa vain pitää hymyn huulilla ja nauttia ainutlaatuisesta päivästä. Tässä on loistava ohje myös ensi vuoden tanssijoille.

Tanssit on kuitenkin nyt tanssittu ja niistä on enää kaunis muisto. Tunnelma saattaa olla myös vähän haikea. eikä se ole mikään ihme, sillä vanhojen tanssit ovat yksi nuoruuden suurimmista tapahtumista. Nyt onkin aikaa muistella tuota ihanaa päivää näiden kuvien avulla.