Ajankohtaista

Tutor-kurssilla

Tutor-kurssi järjestetään vuosittain valmentamaan uusia avustajia, tutoreita, seuraavan vuoden ykkösille. Nimi ”tutor” viittaakin sanaan tutoriaali. Tutortoimintaa on koulussamme järjestetty jo 15 vuotta. Kurssin suorittaneet opiskelijat toimivat rehtorin ja opon apuna vastaanottamassa uusia opiskelijoita kesäkuussa tutustumispäivänä sekä avustavat syksyllä ryhmänohjaajia uusien opiskelijoiden perehdyttämisessä. Lisäksi he toimivat oppaina avointen ovien päivinä sekä avustavat vanhempainiltojen kahvituksissa. Kurssilla harjoitellaan myös vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitoja.

Tutorkurssi toteuttiin Hyvinkään Yhteiskoulun lukion ja Sveitsin lukion yhteisenä kurssina 5. jaksossa molempien lukioiden tiloissa. Kurssilaiset olivat ykkösvuoden opiskelijoita, ja supertutoreina eli päävalmentajina oli kakkos- ja kolmosvuoden opiskelijoita. Yhteensä opiskelijoita oli kurssilla 26, ja tutor-opettajana liikunnan ja terveystiedon opettaja Reetta Rautio. Kurssiin kuului tutorretkipäivä Sääksin leirikeskuksessa.

Tutorleiri Sääksin leirikeskuksessa

Tutor-kurssi

Tutor-kurssi

Tutor-kurssi

Tutorleiri järjestettiin Sääksin seurakunnan leirikeskuksessa. Bussi nappasi reippaat opiskelijat koulumme pihalta perjantaiaamuna 28.4. Bussin saavuttua leirikeskukseen tutoreille tarjoiltiin maukas aamupala, jonka aikana supertutorit perehdytettiin päivän tehtäviin. Tämän jälkeen keräännyttiin tehtäväsaliin ja ensimmäiset tehtävät tutustumiskierroksen ohella aloitettiin. Sen jälkeen pikkututorit jaettiin neljään ryhmään ja kaksi ryhmistä lähti supertutoreiden kanssa pihalle, ja loput kaksi ryhmää jäivät nuorisokeskuksen kouluttajan Marjo Kuuselan hoivaan.

Ulkona supertutorit järjestivät ryhmätoimintaa ja ongelmanratkaisutaitoja edistäviä leikkejä. Lounaan jälkeen salissa keskusteltiin ryhmän tavoitteista. Tämän jälkeen jaettiin uudet ryhmät ja jatkettiin ryhmäpelejä ja -leikkejä, kuten sokko-mykkäleikkiä, joita seurasi uusi tauko ja oppilaat pääsivät syömään uudelleen. Heille tarjoiltiin ravitsevaa kofeiinipitoista kahvia ja sokeripullaa. Kahvitarjoilun jälkeen jatkettiin vielä ryhmätoimintaa, syötiin lämmin ruoka ja lopulta opiskelijoille jäi noin tunti omaa aikaa. Kuuden aikaan illalla bussi haki tyytyväiset tutorimme.

Tutor-kurssi

Tutor-kurssi

Tutor-kurssi