Sveitsiläisiä

Susanna lukee lakia

Kuka olet?

Olen Susanna, vuonna 2012 Sveitsistä ylioppilaaksi kirjoittanut.

Mitä teet nykyään?

Lukion jälkeen tuli tehtyä töitä, opiskeltua merkonomiksi ja nyt opiskelen oikeustiedettä Helsingin yliopistossa.

Mikä sinusta tulee isona?

Juristi.

Mitä teet tai mitä haaveilet tekeväsi kymmenen vuoden kuluttua?

Kymmenen vuoden kuluttua olen (toivottavasti) valmistunut ja toivon tekeväni mielenkiintoista työtä omalla alallani. Toivon tällä hetkellä pääseväni tekemään töitä ihan tavallisten ihmisten parissa, mutta eihän sitä koskaan tiedä mihin polku vie.

Mikä sai sinut valitsemaan ysillä nimenomaan Sveitsin lukion?

Sveitsi oli kohdallani oikeastaan aina selvä valinta. Olin kuullut paljon hyvää Sveitsistä tutuiltani, ja luonnontiedelinja tuntui luontevalta jatkumolta yläasteen luonnontiedeluokan jälkeen. Yseille järjestetty vierailu Sveitsiin vain vahvisti näkemystäni. Sveitsissä oli todella hyvä henki, ja tunsin itseni oikein tervetulleeksi.

Mikä on paras muistosi Sveitsin lukiosta?

Yksittäistä parasta muistoa on vaikea valita. Yleisesti lukioaika oli tosi mukavaa, ja edelleen parhaat ystävät ovat sieltä. Toki mieleen on jäänyt hyvin esimerkiksi vanhojen tanssit ja penkkarit, mutta lämmöllä muistelen ihan yksittäisiä oppituntejakin. Sveitsistä on aina ollut mahtavia opettajapersoonia.

Mitä eväitä koet saaneesi Sveitsistä nykyiselle alallesi?

Yleissivistyksestä on valtavasti hyötyä monella alalla, niin myös omallani. Etenkin äidinkielen taidot ovat juristille erittäin tärkeä työväline. Toki myös esimerkiksi matematiikan ja historian opiskelusta on ollut hyötyä. Lukioaikana myös vahvistui kiinnostukseni oikeustiedettä kohtaan.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää nykyisille Sveitsin lukiolaisille?

Nauttikaa lukioajasta täysillä, vaikka opinnot tuntuisikin aina välillä vähän tuskaisille. Menestystä ei mitata vain arvosanoilla.