Sveitsiläisiä

Jussista tuli kuntapäättäjä jo lukiolaisena

Tervehdys lukija! Olen Jussi Kukkola, valmistunut Sveitsin lukiosta keväällä 2013. Tällä hetkellä opiskelen kolmatta vuotta liiketaloutta Laurea-ammattikorkeakoulussa, jossa aloitin syksyllä 2014 heti varusmiespalveluksen päätyttyä. Tradenomin paperit pitäisi saada kouraan jo tämän vuoden kuluessa.

Sveitsin lukioon halusin nimenomaan kovasti mainostetun Sveitsin hengen takia, joka ei ole vain pelkkää legendaa. Vaikka osaltaan aika on vähän kullannut muistoja, kaipaan edelleenkin kovasti sitä yhteisöllisyyden tunnetta. Lukiossa olimme kaikki yhtä Sveitsi-perhettä. Opiskeluilmapiiri on rento ja opettajat persoonallisia sekä mukavia. Kertaakaan en valintaani katunut.

Sveitsin lukio antoi kolmen vuoden aikana minulle paljon enemmän kuin lukiotaipaletta aloittaessa kuvittelinkaan. Parhaimpia lukiomuistoja löytyy monia: Euroscola-projektin parissa kävimme Pariisissa sekä Strasbourgissa, sain uusia elinikäisiä ystäviä, ja lukioaikana minut valittiin kaupunginvaltuustoon Hyvinkään nuorimpana valtuutettuna. Yläasteella alkanut kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin vain syveni lukiossa ja kiinnostuin myös historian opiskelusta. Etenkin Valajärven Kirsille tässä kohtaa terveisiä! Lukioaikana kehittyy ihmisenä hurjasti, ja koenkin saaneeni Sveitsin lukiossa turvalliset eväät elämään.

Nykyisille sveitsiläisille haluan sanoa etenkin sen, että pitäkää huolta Sveitsin hengestä – se on monissa asioissa yhteistyön kantava voima. Muistakaa olla myös kriittisiä sekä samalla avoimia uusille asioille ja mikä tärkeintä – olkaa innokkaita oppijoita!