Yhteistyö

Vesikurssi Tvärminnen ulkosaaristossa

Tämän vuoden vesikurssi pidettiin Itämeri-kurssina. Suurin osa kurssista pidettiin Helsingin yliopiston Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla, joka sijaitsee Hangossa. Kurssin alussa oli muutama valmisteleva tunti ennen viikonloppuretkeä Tvärminneen ja purkusessio sen jälkeen.

Kurssin järjesti Hyvinkään Sveitsin lukio yhteistyössä Espoon Tapiolan lukion ja Tvärminnen eläintieteellisen aseman kanssa. Kurssi tarjosi erilaisen opiskeluympäristön, jossa sai tutkia paljon käytännössä. Tvärminnen eläintieteellisen aseman toimiminen biologisen tutkimuksen tukikohtana mahdollisti meille opiskelijoille erinomaiset puitteet.

Nimetön1

Nimetön2

Nimetön3

Nimetön

Nimetön4Ensimmäisenä päivänä Tvärminnessä pääsimme T / A Saduria -tutkimusalukselle, jossa vietimme aikaa pitkälle iltapäivään ottamalla erilaisia vesi- ja pohjanäytteitä. Saavuttuamme takaisin maihin käsittelimme näytteitä. Tutkimusaluksella tekemämme tutkimustyö oli yksi kurssini huippuhetkistä. Suosihan meitä sää, ja oli mukava tehdä tutkimuksia merellä yhdessä hyvällä porukalla.

Seuraavana aamuna suuntasimme soutuveneillä lähisaareen nimeltä Halsholmen. Siellä tutkimme rakkolevärannan eliöstöä ja otimme paljon näytteitä eri lajeista. Rakkolevärannan tutkiminen oli hyvin mielenkiintoista ja mukavaa. Maissa veimme näytteet kurssisaliin, jossa lajittelimme ne astioihin ja nimesimme lajit. Tutkimme loppu iltapäivän edellispäivänä tutkimusalukselta keräämiämme kasvi- ja eläinplanktoneja mikroskooppien avulla. 

Nimetön7

Nimetön6Viimeinen kurssipäivä oli kurssityön valmistelua ryhmissä. Se oli tietokoneella tehtävä posteri jostain viikonlopun aikana käsittelemästämme aiheesta. Posteriin tekoon haimme tietoa netistä, kirjoista ja hyödynsimme sitä, mitä itse olimme viikonlopun aikana oppineet. Teimme myös lajistotentin. Tentissä saimme eteemme 20 eliötä ja/tai kasvia, joita olimme viikonlopun aikana tutkineet, ja ne piti nimetä paperille 30 sekunnissa. Tentistä huomasi hyvin, kuinka tutkittujen eliöiden ja kasvien nimet olivat jääneet mieleen.

Nimetön12

Nimetön9

Nimetön5Kaiken kaikkiaan Tvärminnen vesikurssi oli mielenkiintoinen ja kiinnostava kurssi. Kaikkina päivinä oli riittävästi tehtävää, mutta myös vapaa-aikaa oli sopivasti. Oli myös mukavaa, kun vapaa-ajalla pääsimme käyttämään soutuveneitä. Kokemus oli todella positiivinen ja olen iloinen, että lähdin kurssille. Opin myös paljon Itämerestä ja sen eliöistä. Eikä vastaaviin puitteisiin pääse joka päivä. Kurssi sopii kaikille, jotka pitävät käytännön tekemisestä ulkona ja ovat kiinnostuneita biologiasta ja Itämerestä.  

Nimetön11

Nimetön10