Sveitsiläisiä

Jussista tulee juristi

Kuka olet?

Olen Jussi Lintunen, nykyään helsinkiläinen opiskelija. Kirjoitin ylioppilaaksi muutama vuosi sitten Hyvinkään Sveitsin lukiosta.

Mitä teet nykyään?

Opiskelen oikeustiedettä Helsingin yliopistossa. Lukion jälkeen pidin pari välivuotta, joiden jälkeen lähdin opiskelemaan tuotantotaloutta Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon. En kuitenkaan nähnyt sitä parhaana mahdollisena vaihtoehtona, joten toteutin mielessäni aina silloin tällöin hautuneen ajatuksen oikikseen hakemisesta, mikä on osoittautunut erittäin hyväksi päätökseksi.

Mikä sinusta tulee isona?

Edellä esitetyn perusteella minusta tulee isona oikeustieteiden maisteri, toisin sanoen lakimies.

Mitä teet tai mitä haaveilet tekeväsi kymmenen vuoden kuluttua?

Lakimiehen ammatissa voi työllistyä moniin erilaisiin työtehtäviin, mikä on yksi koulutuksen hyvistä puolista. Julkista sektoria enemmän kiinnostaa mahdollisesti kuitenkin yritysmaailmassa työskenteleminen, joten mielelläni näkisin itseni mielenkiintoisissa työtehtävissä asianajotoimistossa tai jonkin yrityksen palveluksessa. Yksi kiinnostava vaihtoehto olisi myös kansainvälisten asioiden, esimerkiksi EU-oikeuden parissa työskenteleminen.

Mikä sai sinut valitsemaan ysillä nimenomaan Sveitsin lukion?

Olin pitkään kahden vaiheilla kumpaan Hyvinkään lukioista menisin. Lopulta Sveitsin eduksi päätöksen käänsi viihtyisämmän oloinen ympäristö sekä tuttavilta kuullut positiiviset kommentit hyvästä opetuksesta ja positiivisesta ilmapiiristä.

Mikä on paras muistosi Sveitsin lukiosta?

Lukioaikoihin liittyy paljon hyviä muistoja, unohtamatta esimerkiksi penkkareita ja abiristeilyä. Parhaana ehkä kuitenkin lukioajoilta näkisin Euroscola- kurssin, jolloin teimme retken Euroopan parlamenttiin Strasbourgiin, jonka jälkeen olimme pari päivää myös Pariisissa.

Mitä eväitä koit saaneesi Sveitsistä nykyiselle alallesi?

Yo-reaalikokeessa kirjoitin historian ja yhteiskuntaopin, joista on varmasti ollut hyötyä. Lisäksi kiinnostavat yhteiskuntaopin opinnot olivat alkusysäys oikeustieteelliseen hakemiselle. Täytyy myös sanoa, että kielten opinnot ovat aina tärkeitä, äidinkieli mukaan lukien. Äidinkielen osaamisesta on paljon hyötyä yliopistossa kirjallisia töitä tehdessä.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää nykyisille Sveitsin lukiolaisille?

Kannattaa panostaa lukio-opintoihin, koska ne antavat hyvän yleispohjan opintojen jatkamiseen. Lisäksi on hyvä ottaa tavoitteellinen asenne unohtamatta sopivaa rentoutta tekemisessä. Lisäksi tsemppiä kaikille abeille yo-kirjoituksiin! 🙂