Sveitsiläisiä

Samuel – tuleva diplomi-insinööri

Olen Samuel Rantataro, 21-vuotias opiskelija Otaniemestä. Kirjoitin ylioppilaaksi Sveitsin lukiosta keväällä 2013, minkä jälkeen hain ja pääsin haluamaani paikkaan opiskelemaan. Lukion jälkeen kuitenkin kävin armeijan ja pääsin aloittamaan opinnot vasta syksyllä 2014.

Tällä hetkellä opiskelen Aalto-yliopistossa materiaalitiedettä ja-tekniikkaa ja siinä sivussa järjestän ainejärjestöllemme vierailuja alamme yrityksiin.

En ole aivan varma tulevasta urastani muuten, kuin että työtöntä minusta ei tule. Diplomi-insinöörinä voi näet tehdä monia erilaisia asioita monissa eri yrityksissä. Toivon kuitenkin pääseväni kehittämään uusia materiaaleja.

Sveitsin lukio oli minulle päivänselvä valinta HYKin sijaan, sillä Sveitsissä on luonnotiedelinja. Ajatus siitä, että saa jättää itseä vähemmän kiinnostavia kursseja käymättä, tuntui houkuttelevalta. Tämän lisäksi oletin saavani parempaa opetusta luonnontiedeaineissa.

Tähän liittyy osittain parhaat muistoni Sveitsistä, sillä osa opettajista oli todella motivoivia. Hyviä muistoja on muutenkin roppakaupalla, mutta paras fiilis oli silloin, kun sai painaa valkolakin päähän. Jokin siinä hetkessä sai vain tuntemaan, että kaikki maailman ovet on avoinna.

SI_20160107_195656 (1)

Nykyiselle alalleni sain Sveitsistä todella hyvät eväät. Varsinkin fysiikan opetus oli niin laadukasta (ja monipuolista, erityisesti ylimääräiset koulukohtaiset kurssit), että tähän mennessä kaikki yliopiston fysiikan kurssit ovat tuntuneet vanhan kertaukselta. Samaan aikaan monet kaverini tuskailivat, pääsevätkö kurssista edes läpi. Lisäksi matemaatiikan ja kemian opetuksesta sai todella hyvän pohjan nykyisille, hieman vaativammille opinnoille.

Terveiseni Sveitsin lukiollaisille on, että opiskelkaa! Lukiossa annetaan teille itsellenne jo sopivasti vastuuta opiskeluista. Vastuunkanto on melkein tärkein asia jatkoa ajatellen, sillä tulevaisuudessa kukaan ei ole hengittämässä niskaan. Tämän lisäksi käyttäkää aikaa eri opiskelupaikkoihin tutustumiseen, että löydätte itsellenne sopivan alan. Se palkitsee kunnolla, sillä silloin opiskelu ei tunnu enää pakkopullalta.

Muistakaa kuitenkin myös pitää hauskaa! Sopiva tasapaino työtä ja huvia, niin hyvä tulee.

Mukavaa kevättä ja tsemppiä kirjoituksiin!