Yhteistyö

Opintoretki Ilmatieteen laitokselle

Fysiikan ja biologian projektikurssit

Ilmatieteenlaitoksella työskentelee noin 720 henkilöä. Ilmastotieteenlaitos harjoittaa tutkimustoimintaa ja se tarjoaa palveluita ja tuotteita. Ilmatieteenlaitos työllistää esimerkiksi fyysikoita, meteorologeja, ilmastotutkijoita ja erilaisia insinöörejä. Ilmatieteenlaitos tutkii ilmiöitä merestä avaruuteen saakka. 

Opintoretkellämme Ilmatieteen laitokselle oli tarkoituksena mennä kuulemaan, mitä eri aiheita tässä projektissa on ja mitä niissä tehdään ja tietysti saamaan tietoa siitä, miten me lukiolaiset voimme olla avuksi tutkijoille. 

IMG_1570

Ensin kokoonnuimme luentosaliin kuulemaan, kun eri ilmastoon liittyvien aiheiden asiantuntijat kertoivat meille hieman toiminnastaan. Se oli todella mielenkiintoista ja opettavaista. Sain paljon uutta ja tärkeää tietoa ilmastonmuutoksesta, lumesta ja sen merkityksestä erityisesti Suomessa, ja saimme tietoa myös liukastumistilastoista eri vuoden ajoilta. Esityksistä sai paljon irti ja niistä oli hyötyä. Lopussa pääsimme vielä katolle näkemään, millaisia laitteita Ilmatieteen laitos käyttää ja mitä kaikkea se hyödyntää toiminnassaan.

Tutkijoiden esitelmät saivat myös ajattelemaan enemmän ilmastoa ja sen oloa oikeasti ja ymmärsin, että heidän työnsä on oikeasti aika tärkeää. Olen iloinen, että saan olla mukana auttamassa tässä projektissa.  Retkellä minulle tuli uutena tietona myös se, että meteorologeilla on fysiikkaan liittyvä tutkinto. En myös tiennyt, että Ilmastotieteen laitos käsittelee näin laajaa ilmiöaluetta.

IMG_9680[1]