Ajankohtaista

Tulossa: hyvinvointia

Lukiossamme vietetään tulevalla viikolla hyvinvointi- ja energiansäästöviikkoa. Ohjelmassa on muun muassa rentoutusharjoituksia sekä musiikkiesityksiä. Pääsin jututtamaan viikosta hyvinvoinnin osalta paljon tietävää koulumme kuraattoria Päivi Valkeapäätä. Hän kertoi lukiossamme toimivasta Hyvinvointikioskista ja vastasi muutamaan muuhunkin kysymykseeni koskien teemaviikkoa.

Mitkä ovat kolme keskeisintä asiaa, jotka vaikuttavat hyvinvointiimme?
– Isot kokonaisuudet, kuten lepo, ravinto ja sosiaaliset suhteet. Myös turvallisuuden tunne on hyvin tärkeää.

Mihin asioihin oppilaiden tulisi kiinnittää erityistä huomiota viikon aikana?
– Hyvinvointiviikon ympärille on luotu hyvin monipuolinen ohjelma, joka käsittää myös kulttuurin. Olisikin hyvä, jos viikon aikana kiinnitettäisiin vielä normaalia enemmän huomiota kulttuurin vaikutuksista hyvinvointiin.

Mikä on Hyvinvointikioskin idea?
– Hyvinvointikioskin ideana on tulla kohtaamaan ihmisiä ja juttelemaan matalalla kynnyksellä. Kioski tuo eri tahoja, kuten Hyvinkään nuorisotoimen tutuksi oppilaille. Kioski toimii hyvinvointiviikon maanantaina klo 11–13.

Miksi hyvinvointiin liittyvät asiat ovat tärkeitä ottaa esille kokonaisen viikon muodossa?
– Hyvinvointi on tärkeä asia ja koko vuoden teemana. Sille omistettu kokonainen viikko on opiskelijahuoltoryhmän suunnittelema kokeilu, jonka vaikutukset toivottavasti ovat positiivisia.

Lisäksi Valkeapää kertoi tulevan viikon suunnittelussa mukanaolon olleen mukavaa ja opettajien tuoneen omaa osaamistaan mukaan järjestelyihin. Lopputerveisinä hän kehotti lukiomme väkeä ottamaan viikon tapahtumat avoimesti vastaan.