Vierailuja

Maan alle Heurekaan

Kävimme 6.5.2015 opintoretkellä tiedekeskus Heurekassa. Matkaan lähti GE2- ja GE4-kurssilaisten lisäksi myös muutamia ulkomaalaisia opettajia, jotka olivat vierailulla lukiossamme Nordplus Junior -ohjelmaan liittyen. Menimme Heurekaan varta vasten katsomaan tällä hetkellä käynnissä olevaa ”Maan alle” -näyttelyä, joka käsittelee muun muassa geologiaa, kaivoksia sekä maanalaista rakentamista. Kyseinen näyttely on Heurekassa vielä 20.9.2015 saakka.

Näyttelyn alussa oli mahdollista skannata QR-koodi, joka avasi mobiililaitteen näytölle Heurekan kehittämän pelin. Pelissä tehtävänämme oli kerätä näyttelykohteiden sisällöstä tietoa ja vastata pelin esittämiin kysymyksiin ja monivalintatehtäviin.

Osallistuimme käynnillämme myös Tiedettä pallolla -esitykseen. Esitys oli opettavainen ja sisälsi tietoa muun muassa ilmiöistä, jotka muokkaavat elinympäristöämme. Esityksessä käytettiin mielenkiintoista projisointilaitteistoa: halkaisijaltaan parimetrisen pallon pinnalle heijastettiin pääosin satelliitein kerättyä tietoa valtameristä, ilmastosta, maankuoresta ja tähtitieteestä. Suurin osa kerätystä tiedosta oli lähes reaaliaikaista. Katsojilla oli mahdollisuus osallistua esitykseen äänestämällä mielestään oikeaa vastausta eri aihepiirejä käsitteleviin kysymyksiin.

Koko retken kruunasi vielä sattumalta samaan aikaan tiedekeskus Heurekan edustalla järjestetty Hyvinvointia Sähköllä -tapahtuma, jossa oli mahdollista tutustua sähköautoiluun ja Suomen yleisimpiin tuotannossa oleviin sähköautomalleihin. Kuulumaani Tesla Club Finlandin jäseniäkin oli saapunut paikalle, ja kävin tervehtimässä heitä pikaisesti.

PicMonkey Collage

PicMonkey Collage1