Ajankohtaista

Menoa ja meininkiä curlingturnauksessa

Huhtikuun loppupuolella pidettiin lukioiden välinen curlingturnaus, johon osallistui joukkueita molemmista lukioista. Turnauksessa oli erikseen sarjat tytöille ja pojille – mutta tehdä Team Sveitsikkäille? Sveitsin opet eivät saaneet yhtään vastustajaa omaan sarjaansa. Svetariin avaavat nyt tuntojaan FC Oppipojat sekä Team Sveitsikkäät.

FC Oppipojat:  

Curlingpelit aloitettiin heti aamutuimaan: ensimmäiset pelit alkoivat jo kello 8.30. Mukana oli oppilaiden tekemiä joukkueita Sveitsin ja HYK:in lukiosta. Myös Sveitsin lukion opettajat muodostivat yhden joukkueen mukaan turnaukseen. Turnauksessa oli pojille ja tytöille omat sarjat.

Oma joukkueemme FC Oppipojat lähti turnaukseen mukaan tavoittelemaan mestaruutta, mutta toisin kävi. Hävisimme kaikki pelit ja turnauksemme loppui lyhyeen.

Mestareiksi selviytyi opettajien muodostama joukkue Team Sveitsikkäät.
Turnauksessa edettiin letkein tunnelmin ja siinä oli tekemisen meininkiä. Pelejä riitti pitkin päivää ja viimeiset ottelut päättyivät myöhään iltapäivällä. Kokonaisuudessaan turnaus oli onnistunut.

Tyttöjen sarjan voittojoukkue

Team Sveitsikkäät:

Lähdetkö pelaamaan, jos ilmoitan joukkueen?” kyseli Raution Reetta jokunen viikko sitten opettajahuoneessa muutamilta kollegoiltaan. Kyse oli kevään Koululaiscurling-turnauksesta, johon ensimmäistä kertaa oli esitetty kutsu myös opettajien joukkueille. Ihan helppoa ei porukan kasaaminen kuitenkaan ollut, mutta loppujen lopuksi saatiin joukkueeseen vaaditut neljä opettajaa mukaan houkutelluiksi.

Tavoitteet joukkue asetti korkealle. Opettajien sarja olisi voitettava, vaikka tiesimmekin, että Hyvinkään kouluista löytyy jopa olympiatasolla aikanaan pelanneita curlingtähtiä. Mutta kun itseluottamus on kohdallaan, ei mikään voi olla esteenä huimienkin tavoitteiden täyttymiselle! Mehän voitimme! Pelaamatta peliäkään! Olimme sarjamme ainoa joukkue!

Turnausjärjestäjät halusivat kuitenkin nähdä joukkueemme myös jäällä, joten huomasimme joutuneemme osaksi lukiolaispoikien sarjaa. Vastaan asettuisi toistakymmentä nuorta ja urheilullista nelikkoa, ja myöntää täytyy, että tässä joukossa tavoite asetettiin realistisemmaksi: yritetään pysyä ehjinä liukkaalla jäällä.

Turnausaamuna saavuimme jäähallille hyvissä ajoin. Tavoitteena oli saada hieman tuntumaa lajiin, sillä suurella osalla joukkueestamme aikaisempien curlingheittojen määrä oli melko lailla pyöreä nolla. Jäät olivat kuitenkin vielä loppuhiomisvaiheessa, joten treeniheitot jäivät ennen ensimmäistä peliä tekemättä.

Otteluihin lähdimme nelosheittäjämme laatimalla 2/3-taktiikalla. Curlingheitossa on kolme tärkeää osaa: suunta, voima ja kierre. Tavoitteena oli joka heitolla onnistua ainakin kahdessa osassa, mutta jos yksikin menisi kohdalleen, niin heitto luettaisiin onnistuneeksi – ja kyllähän niitä onnistumisia saatiinkin, joskus jopa aivan täydellisiä heittoja, joissa kaikki kolme osa-aluetta menivät kohdilleen.

Näiden onnistumisten myötä joukkueemme voittikin kaksi ensimmäistä otteluaan ja pääsi jatkoon niin sanottuun cup-vaiheeseen, jossa vain voitot toisivat jatko-otteluita. Toisen ottelun jälkeen oli pieni tauko, jonka aikana Wilmaan naputeltiin kiireellä viestejä iltapäivän oppituntien uudelleenjärjestämiseksi. Oli sydäntälämmittävää huomata, kuinka kiihkeästi lukiomme oppilaat toivoivat meille menestystä.

Tämän kannustuksen siivittämänä menimmekin sitten päätyyn asti. Löysimme itsemme yllättäen finaalista, jonka myös voitimme! Hämmästys vaihtui riemuksi, ja Jaakko ryhtyikin heti suunnittelemaan mitalikahveja opettajakunnalle.

Voittajien on helppo hymyillä.

Hieno oli tämäkin kokemus. Ensi vuonna olemme jälleen mukana, ja toivottavasti saamme silloin näyttää taitomme muillekin opettajajoukkueille.

Tämä on haaste!