Ajankohtaista

Taidenäyttelyn avajaiset

Kuukausien panostus palkittiin 18.4. Tulkintoja/Interpretación-näyttelyn avajaisissa Hyvinkään taidemuseossa. Avajaisiin saapui kymmeniä taiteen ystäviä, ja tunnelma oli tiivis. Avajaisohjelmaan kuului puheita, pientä purtavaa ja tietenkin taiteen katselua.

Avajaisissa pidetyissä puheissa keskeiseksi asiaksi nousi se, että töiden tekijät ovat aivan tavallisia lukiolaisia eivätkä esimerkiksi kuvataideluokkalaisia. Jututin muutamaa näyttelyyn osallistunutta, ja mielestämme oli jopa hieman outoa päästä näin hienoon juttuun mukaan ilman kokemusta taiteesta.

Näyttely sai kehuja myös siitä, että töitä oli näyttelyn nimenkin mukaan tulkittu. Kukaan ei ollut kopioinut sitä, mitä näki inspiraatiokuvassa, vaan luonut jotain uutta ja kaunista. Töiden takaa näkyi myös isompia kokonaisuuksia. Ne muun muassa ottivat kantaa ja toivat esiin tekijänsä persoonallisuutta.

Kokonaisuudessaan näyttelyyn osallistuminen oli hieno kokemus, josta jäi mahtava muisto.

Näyttely Hyvinkään taidemuseossa 24.5. asti.

IMG_6106