Vierailuja

Vierailu Viron suurlähetystöön

Historian maailmantilanne nyt -kurssilla (Hi9) vierailtiin Helsingin Kaivopuistossa sijaitsevassa Viron suurlähetystössä. Suurlähetystö sijaitsee alueella, jossa lähetystöjä on vierivieressä. Muun muassa Yhdysvaltojen, Ranskan ja Iso-Britannian naapuristossa sijaitsevassa Viron suurlähetystössä vierailimme 12.1.2015. Tunnilla ennen vierailua olimme käyneet läpi Viron historian käännekohtia sekä tutustuneet perustietoihin  Virosta.

Matkalla kohti Helsinkiä Markku Simolan opastuksella kuulimme mielenkiintoista historiatietoa Helsingistä. Kun bussi saapui Viron suurlähetystötalon eteen, siirryimme portille odottamaan. Kun portista astuu sisään, on Viron alueella, ja näin ollen Viron lainsäädäntö on voimassa.

Astuimme sisään suurista ovista aulaan, jossa oli Viron ja EU:n liput liehumassa. Vastassa oli suurlähetystön henkilökuntaa, ja meidät ohjattiin vieraskirjan kautta saliin, jonne oli järjestelty penkit ja meille oli kasattu dia-esitys Virosta. Suomeksi ja englanniksi pidetyissä puheenvuoroissa esiteltiin muun muassa Viron luontoa ja arkkitehtuuria. Esityksen jälkeen oli kysymysten vuoro. Saimme esittää kysymyksiä Virosta, minkä jälkeen keskusteltiin kysymyksistä. Esille tulivat esimerkiksi Viron verotus sekä Ukrainan tilanteen vaikutus Viron ulkopolitikkaan. Kun kysymykset oli esitetty, siirryimme suklaakulhon kautta yhteiskuvan ottoa varten aulaan, minkä jälkeen lähdimme takaisin kohti Hyvinkäätä.

Vierailulla sai kokonaiskäsitystä naapurimaastamme, josta monen tiedot rajoittuvat usein ainoastaan Tallinnaan. Jatko-opiskelumahdollisuuksia Virossa ei monesti tule mietittyä, mutta vierailun jälkeen tämäkin on ehdottomasti vaihtoehto.