Ajankohtaista

Tulossa taiteiden kevät

Olin innoissani aloittaessani lukiossamme tarjolla olleen kurssin ”Median ja kuvien viestit”. Mediaopiskelu keskellä lukiopäivää kuulosti erittäin hyvältä nuorelle, jonka tulevaisuuden haaveena on työ median parista. Ensimmäisellä tunnilla opettajamme kuitenkin ilmoitti kurssin sisällön muuttuneen hieman. Tekisimme jokainen töitä, jotka tulisivat Hyvinkään taidemuseossa pidettävään taidenäyttelyyn. Näyttely tulisi olemaan täynnä koulumme oppilaiden tekemiä töitä, joihin inspiraatio pitäisi löytää Hyvinkään taidemuseon arkistoissa olevista teoksista.

Tilanne jännitti. En koskaan ollut tuntenut olevani taiteellisesti lahjakas ja yhtäkkiä olinkin suunnittelemassa työtä taidenäyttelyyn. Tämä oli jälleen kerran hyvä muistutus siitä, ettemme koskaan voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Vaikka mielessä pyörikin kysymys siitä, saisinko mitään järkevää aikaan, otin kuitenkin positiivisen asenteen työtä kohtaan. En missään vaiheessa stressannut ja huomasin, että iloisella asenteella pääsi jo pitkälle.

aa1

Taidemuseon arkistoja katsellessani silmiini osui työ nimeltä Kevät. Teoksessa oli kauniit värit ja tämä innoitti minut käyttämään työssäni mahdollisimman paljon eri sävyjä, jotka toisivat mieleen alkaneen kevään ja ennen kaikkea tulevan kesän. Löysin aivan uudenlaisen innon taiteeseen. Tajusin, ettei minun tarvitse olla esimerkiksi lahjakas öljymaalaaja tai osata työstää savea saadakseni aikaan taidetta.

Jokaiseen työhön paneuduttiin kunnolla. Monet kerrat istuimme kurssilaiseni kanssa tekemässä töitä koulun jälkeenkin. Monta luonnospaperia lensi projektin aikana roskikseen, mutta kaikesta selvittiin. Kaiken kaikkiaan oli mahtavaa päästä purkamaan ajatuksia paperille ja vieläpä koulupäivän aikana.

Fiilis alkaa nousta, mitä lähemmäksi näyttelyn avajaisia tullaan. Ajatus omasta työstä taidemuseon seinällä tuntuu edelleen epärealistiselta. On todella hienoa olla mukana rakentamassa näyttelyä, joka on täynnä lahjakkaiden lukiolaistemme teoksia.

Tervetuloa!