Ajankohtaista

Miksi valita Sveitsin lukio?

Hyvät nuoret, yhteishaku on käynnissä 17.3. saakka.

Voin hyvällä omalla tunnolla taata, että opitte ja kehitytte lukiossamme. Oma asenteesi ratkaisee. Nuoret kiittelevät hyvää opetusta ja kannustavaa yhteishenkeä. Olemme töissä teitä varten ja oikeasti välitämme teistä.

Luonnontiedelinja ja yleislinja antavat teille monipuolisen kurssitarjonnan kaikissa oppiaineissa. Muistattehan että molemmille linjoille on oma hakukoodinsa. Lukuaineiden keskiarvoraja on 7,0 molemmille linjoille. Lukion aikana on mahdollista vaihtaa linjaa, jos siltä tuntuu.

Tarvitset oman kannettavan tietokoneen tai tabletin jokaisena koulupäivänä. Lukion lopussa teet ylioppilaskokeet tietokoneella. Maksamme 100 euroa tukirahaa koneeseen keväisin kolmen vuoden ajan. WiFi, Office365, kotisivu ja Facebook toimivat mainiosti. Urheilija, voit hakea urheiluvalmennukseen tai huippu-urheiluvalmennukseen, jos olet SM-tasolla.

Kaikkein tärkein asia elämässä ja opiskelussa on oma asenne. Positiivisella ja rakentavalla otteella pärjäät vaikeinakin hetkinä. Aina tulee katsoa eteenpäin. Nyt sinulla on vielä hyvää aikaa tsempata ysiluokan loppu ja saada siitä hyvä tatsi lukioon. Huolehdithan kunnostasi. Oppitunnit kestävät 75 minuuttia, ja se vaatii vahvoja pakaralihaksia.

Voimia kevääseen ja tervetuloa lukioomme.

Jaakko Rainio

rehtori