Sveitsiläisiä

Henna – opeopiskelija

 

Kuka olet?

Olen Henna Virta, vuonna 2014 Sveitsin lukiosta ja Hyriasta valmistunut yo-lähihoitaja.

Mitä teet nykyään?

Opiskelen Helsingin Yliopistossa ensimmäistä vuotta luokanopettajaksi. Pääaineenani on kasvatustiede.

Mikä sinusta tulee isona?

Näin aluksi ainakin luokanopettaja. Jossain vaiheessa olisi mielenkiintoista opiskella myös erityispedagogiikkaa, joten voi olla, että jonain päivänä olen erityisluokanopettaja.

Mitä teet tai mitä haaveilet tekeväsi kymmenen vuoden kuluttua?

Toivottavasti olen päässyt työelämään kiinni ja olen ehtinyt tehdä ja kokea kaikenlaista uutta ja jännittävää matkan varrella. Kymmenen vuoden kuluttua uskon myös nauttivani elämästä yhtä paljon kuin juuri nyt!

Mikä sai sinut valitsemaan lukioksesi nimenomaan Sveitsin lukion?

Lukio oli sijainniltaan minulle täydellinen, ja olin myös kuullut lukiosta paljon hyvää siellä opiskelleilta tutuiltani. Jos en olisi opiskellut kaksoistutkintoa, olisin luultavasti hakenut luonnontiedepainotteiselle linjalle lukioon, sillä olin myös yläasteella luonnontiedepainotteisella luokalla.

Mikä on paras muistosi Sveitsin lukiosta?

Paras muistoni ei ole yksittäinen tapahtuma, vaan lukiossa vallinnut kotoisa ilmapiiri. Monet kerrat lomilta lukioon palatessa Jaakko-rehtori oli ovella vastassa, toivottamassa tervetulleeksi ja kyselemässä kuulumisia. Vaikka itse en opiskellut lukiossa täysiaikaisesti, Sveitsissä ei ollut koskaan sellainen olo, että en kuuluisi sinne.

Mitä eväitä koit saaneesi Sveitsistä nykyiselle alallesi?

Haluaisin itse tulevassa työssäni luokanopettajana vaalia samanlaista rauhallista, kiireetöntä ja kotoisaa ilmapiiriä työpaikallani.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää nykyisille Sveitsin lukiolaisille?

Tsemppiä opintoihin, älkääkä unohtako pitää myös hauskaa siinä sivussa!