Sveitsiläisiä

Emmi – oikeustieteen ylioppilas

Kuka olet?

Olen Emmi Koli, 22-vuotias opiskelija Helsingin yliopistossa. Olen valmistunut ylioppilaaksi Sveitsin lukiosta 2011.

Mitä teet nykyään?

Opiskelen oikeustieteellisessä tiedekunnassa nyt kolmatta vuotta. Lisäksi työskentelen opintojen ohella Helsingin OP Pankissa.

Mikä sinusta tulee isona?

Muutamien vuosien päästä olen toivottavasti valmistunut oikeustieteen maisteri. Oikeustieteen maisterille ei kuitenkaan ole yhtä ainoata työpaikkaa vaan koulutus avaa ovia niin asianajotoimistoihin, julkisen puolen toimintaan kuten tuomioistuintyöskentelyyn tai ministeriöihin, monien erilaisten yritysten lakipuolille ja esimerkiksi itsenäiseen yrittämiseen. Hain oikikseen osaksi sen takia, etten osannut lukion jälkeen päättää mitä haluan tehdä isona enkä tiedä sitä oikeastaan vieläkään.

Mitä teet tai mitä haaveilet tekeväsi kymmenen vuoden kuluttua?
Haaveilen työkokemuksesta ulkomailla.  Esimerkiksi EU-asioiden parissa työskentely olisi hienoa. Toisaalta minussa asuu pieni maailmanparantaja ja haluaisin työskennellä jollain tavalla maailmanrauhan ja tasa-arvoisen maailman puolesta.

Mikä sai sinut valitsemaan ysillä nimenomaan Sveitsin lukion?

Lukio oli oikeastaan ainoa vaihtoehto, koska ammattikouluissa ei ollut itseäni kiinnostavia aloja ja tiesin haluavani yliopistoon toisen asteen opintojen jälkeen. Valinta Hyvinkään kahden lukion välillä oli aika helppoa, koska tutustumiskäynnillä Sveitsin lukioon huomasin, kuinka hyvä yhteishenki koulussa on ja opettajat vaikuttivat ammattitaitoisilta ja innostavilta.

Mikä on paras muistosi Sveitsin lukiosta?

Niitä on monia. Lukioaikaan mahtui monia päiviä, jotka muistaa varmaan koko loppuelämänsä, kuten vanhojen tanssit ja penkkarit.  Parhaiten itse opiskeluista on jäänyt mieleen kannustava ilmapiiri.

Mitä eväitä koit saaneesi Sveitsistä nykyiselle alallesi?

Hyvästä kielten opetuksesta on ollut suuri hyöty.  Erityisesti yhteiskuntaopin laadukkaista kursseista on ollut apua, mutta muissakin aineissa saavutettu yleissivistys on auttanut opiskeluissani.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää nykyisille Sveitsin lukiolaisille?

Nauttikaa ajastanne lukiossa. Tehkää parhaanne, sillä panostatte opiskelussanne omaan tulevaisuuteenne.