Sveitsiläisiä

Jaakko lukee lääkäriksi

 

Kuka olet?

Jaakko Kivijärvi, Sveitsin lukion vuosikurssia -07. Ylioppilaaksi kirjoitin keväällä 2010.

Mitä teet nykyään?

Opiskelen neljättä vuotta lääketiedettä Tampereen yliopistossa.

Mikä sinusta tulee isona?

Toivon mukaan muuta kuin valelääkäri… Eli toivottavasti keväällä 2017 saan astella työelämään lääketieteen lisensiaattina. Tällä hetkellä suunnitelmissa on terveyskeskuslääkärin työ jossain ruuhka-Suomen ulkopuolella.

Mitä teet tai mitä haaveilet tekeväsi kymmenen vuoden kuluttua?

Toivottavasti saan toimia tiiviin kyläyhteisön terveyskeskuslääkärinä. Toivon siten voivani edistää ja ylläpitää suomalaisten terveyttä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Mikä sai sinut valitsemaan ysillä nimenomaan Sveitsin lukion?

Isoveljeni oli käynyt Sveitsin lukion ja kertonut paljon positiivisista puolista. Toki myös mahdollisuus painottaa opintoja luonnontieteiden suuntaan houkutteli valitsemaan Sveitsin. Kaiken hyvän lisäksi myös toimivat kulkuyhteydet tukivat valintaa.

Mikä on paras muistosi Sveitsin lukiosta?

Sveitsin lukion ajoista mieleen painui ennen kaikkea motivoiva opetushenkilökunta. Toki jo lähes kliseeksi muodostunut hyvä ilmapiiri korostuu muistoissa. Kolmen vuoden lukiourakka ei tuntunut missään vaiheessa raskaalta.

Mitä eväitä koit saaneesi Sveitsistä nykyiselle alallesi?

Vahva luonnontieteiden osaaminen auttoi tietysti valintakokeessa, mutta hankitusta osaamisesta on ollut hyötyä myös opintojen aikana esimerkiksi laboratoriotöissä. Toki myös lukiossa järjestetty Galenos-kurssi auttoi valintakokeeseen valmistautumisessa.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää nykyisille Sveitsin lukiolaisille?

Slow and steady wins the race! Eli lippu korkealle ja kohti tavoitteita. Uskokaa itseenne ja tukekaa toisianne, niin kaikki on mahdollista. Tasaisen vahva suorittaminen ei koskaan johda ongelmiin, päinvastoin.